vajíčková nátierka

Táto skvelá a rýchla vajíčková nátierka bola spolu s avokádovou súčasťou dnešného nedeľného brunchu. Keďže avokádo nemôžem (smútok), pripravila som si túto chutnú alternatívu. Ale nedalo mi to a priateľovi som odhryzla poriadne veľký kus z jeho avokádového krajca. O pár chvíľ som to síce ľutovala kvôli bolesti žalúdka, ale stále to zato.

  • 6 vajec
  • 20 g masla
  • 3 čl plnotučnej horčice
  • soľ
  • čierne korenie

Vajcia si uvaríme natvrdo. Hotové ich nakrájame na malé kocky alebo si pomôžeme sitkom na pretláčanie zemiakov. K ešte teplým vajíčkam pridáme maslo, ktoré vďaka nim pekne zmäkne. Takže keď ho aj zabudnete vybrať skôr z chladničky (ako ja), nič sa nedeje. Pridáme horčicu a dochutíme soľou a korením. Dobre premiešame vidličkou. Ja mám rada väčšie kusy vajíčok v nátierke, ale kto chce, môže si nátierku rozmixovať ručným mixérom. Podávame na čerstvom a voňavom krajci chleba.

Dobrú chuť!

Klára