steak s chilli-mätovým maslom

Môj obľúbený steak s holandskou omáčkou dnes dostal veľkého konkurenta – steak s chilli-mätovým maslom. To bolo také dobré, že to neviem ani opísať. Správne pikantné, správne cesnakové a do toho jemný závan mäty. Kupujte steaky!

  • flank steak
  • 20 g obyčajného masla
  • 2 chilli papričky
  • 1 stonka mäty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 g Parmezánu
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Steak z oboch strán potrieme olivovým olejom, dobre osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu odpočívať, kým sa nám nerozpáli panvica.

kontrola kvality »

Za ten čas si pripravíme chilli-mätové maslo. Do misky dáme zmäknuté maslo, pridáme nadrobno nakrájané chilli papričky (ostrosť nechávam na každého chuti), cesnak, nasekanú mätu a nastrúhaný Parmezán. Dochutíme soľou a korením – s tými už opatrne, keďže nasolený a nakorenený je už samotný steak – a vymiešame.

« vy-mie-ša-me

Steak dáme na rozpálenú panvicu a pripravíme tak, ako ho máme radi. Ja skôr prepečený, ale nie úplne, v strede na mňa môže pozerať kúsok ružového mäska. Tesne pred dokončením navrch steaku natrieme pripravené chilli-mätové maslo a necháme rozpustiť. Podávame s domácimi americkými zemiakmi. V steaku je toľko vynikajúcich chutí, že už sa mi nežiadalo dopĺňať to ďalšími prílohami. Ale nejaký zelený šalátik tomu určite neublíži.

Dobrú chuť!

Klára