steak na rozmaríne

Dnes som konečne dosiahla správne prepečenie steaku. Teda správne podľa nás. Aby nebol krvavý, ale uprostred predsa ružový a šťavnatý. Na dochutenie som použila len pár surovín, aby som nechala vyniknúť výbornú chuť mäska.

  • rib eye steak
  • 50 g masla
  • rozmarín
  • citrónová šťava
  • čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej

Steak potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a necháme odpočívať.

rest in peace »

Môžeme si zatiaľ prichystať prílohu, ja som podávala zemiaky pečené na olivovom oleji. Rozohrejeme si liatinovú panvicu na vyššiu teplotu a sprudka na nej opražíme steaky z oboch strán. Potom plameň znížime, pridáme plátky masla a stonku rozmarínu a pomaly opekáme na miernom ohni približne 10 minút.

« škoda, že necítite tú vôňu

V polovici mäsko otočíme, aby bol rozmarín naspodku a steak tak lepšie nasal jeho arómu a narch opäť položíme plátok masla. Jemne pokropíme šťavou z citróna.

Ako som spomínala, takáto príprava vyhovuje nám, kto chce steak krvavý, tak ho sprudka opečie z každej strany po cca 3 minúty.

Dobrú chuť!

Klára