smotanová torta

smotanova-torta

Smotanová torta mi pripomína moju prastarkú zo Spiša. Volala ju lakocinka a túto dobrotu spravila vždy, keď som k nej prišla na prázdniny. Zakaždým chutila výborne. Príprava je rýchla a prakticky sa na nej nedá nič pokaziť. Torta je veľmi variabilná, ovocie môžete zvoliť podľa chuti či sezóny, piškóty môžete zameniť napríklad za kakaové.

na dve porcie

  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 3 vanilkové cukre
  • 2 pl Granka
  • detské piškóty
  • ovocie podľa chuti

Postup, ako pripraviť smotanovú tortu, je úžasne jednoduchý. Na spodok nádoby, v ktorej budeme tortu servírovať, uložíme vrstvu piškót. Na piškóty dáme polovicu smotany a naukladáme ovocie. Do zvyšnej smotany vmiešame 2 pl Granka, dobre premiešame a navrstvíme na ovocie. Dozdobiť môžeme bobuľkou čučoriedky, prípadne jemne posypať Grankom.

Tip: ja tortu pripravujem zvlášť pre každého do mištičky. Ušetrím si tak trápenie s krájaním.

Dobrú chuť!

Klára