rybacia nátierka

rybacia-natierka

Ideálne nedeľné raňajky? Predsa rybacia nátierka! Pripravte ju už v sobotu večer, ráno natrite na čerstvý chrumkavý chlebík a už len vychutnávajte jej lahodnú chuť. Cez noc sa jednotlivé chute pekne prepoja a vy si môžete dlhšie pospať. Tomu hovorím win-win situácia. Tak čo, nedeľné raňajky vybavené?

P.S. Mačku môžete z receptu vynechať.

  • 2 konzervy šprotov
  • 1 veľké Bambino
  • 125 g obyčajného masla
  • 4 vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 pl plnotučnej horčice
  • čierne korenie
  • paprika

Dáme si uvariť vajcia na tvrdo – po zovretí vody si odstopujeme 10 minút. Šproty (môže byť aj makrela alebo iný druh rýb, ktorý máte radi) dáme do misky, trochu popučíme vidličkou, pridáme Bambino, cibuľu nakrájanú najemno a lyžicu horčice. Maslo môžeme buď nastrúhať, alebo ho pokrájame na menšie kúsky a po pridaní ešte teplých vajíčok nakrájaných na kocky alebo pretlačených cez sitko na varené zemiaky, nám pekne zmäkne a bude sa dať ľahko zmiešať s ostatnými surovinami. Po dôkladnom premiešaní rybaciu nátierku dochutíme čiernym korením a paprikou, podľa potreby dosolíme. Kto má rád nátierku hladšiu, môže ju pomixovať ponorným mixérom. Mne sa práve páči, keď sú v nátierke jednotlivé suroviny pekne vidieť.

Dobrú chuť!

Klára