husacia paštéta

husacia-pasteta

Jednoduchý spôsob, ako dodať jedlu nádych Francúzska, je spraviť si domácu husaciu paštétu. Recept je veľmi rýchly a urobiť paštétu, ktorá vás prekvapí svojou bohatou chuťou a podmanivou vôňou, zvládne naozaj každý. Doplňte ju o rôzne druhy vašich obľúbených syrov, červené hrozno a chýbať nesmie chrumkavá francúzska bageta. Husacia paštéta je ideálna na brunch, pri ktorom môžeme podávať kvalitné červené víno. Samozrejme francúzske!

  • 300 g husacích pečienok
  • 2 pl olivového oleja
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 ml smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • 1 čl tymiánu
  • čierne korenie
  • soľ

Husacie pečienky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme olivový olej s plátkom masla. Pridáme najemno nakrájanú šalotku a pražíme na jemnom ohni, kým nezmäkne. Po zmäknutí zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka opekáme asi minútu. Teplotu opäť znížime a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, korenie a tymián. Opekáme, kým cesnak nezmäkne. Ešte teplú zmes vložíme do mixéra, pridáme zvyšné maslo a dohladka rozmixujeme. Pridáme smotanu a soľ a opäť mixujeme. Hotovú paštétu dáme do pohárikov a necháme aspoň dve hodiny odpočívať.

Dobrú chuť!

Klára