francúzske toasty

Sladká verzia osvedčenej raňajkovej klasiky, chlebíka vo vajíčku. Tradične sa podávajú s jahodami, tie som však nezohnala. Keďže som chcela na fotke červenú farbu, siahla som po granátovom jablku a modlila sa, aby to bolo aspoň trochu dobré. Ono to nebolo len trochu dobré, bolo to skvelé a s jahodami už francúzske toasty asi podávať nebudem. A basta!

P.S. Namiesto mlieka som použila šľahačkovú smotanu, lebo som mala otvorenú zo včerajšej cesnačky. Nech tie moje tukové bunky aj šľak trafí!

  • toastový chlieb
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • 2 vanilkové cukry
  • ovocie podľa chuti
  • maslo na vyprážanie

Smotanu na šľahanie rozmiešame s dvomi vajíčkami a pridáme jeden vanilkový cukor. V pripravenej zmesi namáčame toasty a na masle opekáme do zlata. Počas opekania ešte posypeme vanilkovým cukrom, ktorý jemne skaramelizuje. Podávame posypané práškovým cukrom doplnené o ovocie podľa chuti.

Dobrú chuť!

Klára