vajíčkový toast

vajickovy-toast

Chcete pripraviť raňajky rýchle, ale zato plné všakovakých chutí? Mám pre vás ideálny tip. Vyskúšajte vajíčkový toast, v ktorom sa výrazná chuť opraženej slaninky dokonale spája s jemným tekutým žĺtkom. Celé je to podčiarknuté čerstvou zeleninou a chrumkavým toastom.

na 1 porciu

  • 3 plátky slaniny
  • 1 vajce
  • 2 krajce celozrnného chleba
  • 2-3 šalátové listy
  • 2 tenké plátky paradajky
  • 1 čl majonézy

Na suchej rozohriatej panvici opražíme plátky slaniny dochrumkava. Vyberieme a do výpeku zo slaninky rozbijeme vajíčko, osolíme a okoreníme podľa chuti. Krajce chleba nasucho opekáme v rúre, kým nie sú správne chrumkavé. Keď sú hotové, obidva natrieme majonézou a na jeden krajec postupne ukladáme šalát, plátky paradajky, opraženú slaninku a zakončíme volským okom. Navrch položíme druhý krajec a v strede prekrojíme. Vajíčkový toast podávame ako raňajky či olovrant s čerstvou pomarančovou šťavou.

Dobrú chuť!

Klára