losos s cesnakovo-citrónovým maslom

Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo a podávala som lososa s opečenými zemiakovým plátkami a jednoduchým šalátom z baby špenátu. Obed ako lusk!

na dve porcie

  • 2 ks filé z lososa
  • 50g masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • šťava z 1/2 citróna
  • 2 stonky čerstvého tymiánu
  • čerstvo pomleté čierne korenie
  • soľ
  • olivový olej

Lososa umyjeme, jemne osolíme a pomaly restujeme na olivovom oleji na panvici z každej strany. Zatiaľ si pripravíme cesnakovo-citrónové maslo. Očistené strúčiky cesnaku pretlačíme do misky k zmäknutému maslu, pridáme citrónovú šťavu, lístky tymiánu, korenie a soľ. Dobre vymiešame. Maslo bude kvôli šťave z citróna trošku redšie. Tesne pred dokončením potrieme maslom vrch lososa a necháme rozpustiť. Podávame s opečenými zemiakovými plátkami a šalátom z baby špenátu.

Dobrú chuť!

Klára