macramé

Môj prvý macramé výtvor, ale rozhodne nie posledný. Táto karanténa vlastne vôbec nie je zlá. Keďže máme celá firma homeoffice, nemusím cestovať do práce a ušetrený čas venujem veciam, na ktoré čas doteraz nebol. Jednou z nich je aj technika macramé. Určite ju už poznáte, nie je to žiadna novinka ani v našich končinách.

Na macramé sa používa špeciálny typ špágatiku, ktorý je spletený z viacerých tenkých nitiek. Vďaka tomu sa dá pekne rozčesať, čo som využila pri výrobe makramé listu. V ponuke je množstvo farieb, až môže byť ťažké si vybrať. Pre mňa to ťažké nebolo, lebo inklinujem väčšinou k bielej alebo čiernej, takže voľba bola jasná. Ale pre tých farebných to musí byť peklo vybrať si tú správnu.

Objednala som si teda 100 m špagát s priemerom 5 mm farby natural od značky Bobbiny. Čo z neho spravím, som vedela od začiatku. Macramé list.

čo som potrebovala:

  • macramé špagát
  • nožnice
  • tenký hrebeň

Zdalo sa mi to na začiatok ako najjednoduchšie. Začiatok aj bol jednoduchý. Uzlíky sa robili pomerne ľahko. Až kým neprišlo na rozčesávanie. Nakoniec ani to nebolo také hrozné ako strihanie do pekného listového tvaru. Zistila som až príliš neskoro, že mám tupé nožnice. Nakoľko som však veľmi netrpezlivá, neexistovalo, že by som počkala do druhého dňa a išla si kúpiť nové do Kauflandu. Neexist. Tak som to obstrihávala manikúrovými nožničkami. Má to taký zúbkatý okraj, ale čo, veď aj také listý bývajú. S výsledkom musíme byť spokojní hlavne my sami, no nie? Už ste skúšali vytvoriť makramé? Podarilo sa? Napíšte mi správu, poteším sa.

Klára