diy miniateliér

Konečne mám svoj miniateliér na fotenie jedla! Hneď, ako otvorili OBI, som tam nabehla a nakúpila všetko potrebné. Milan mi to zbúchal dokopy za pár minút a ja som potom celé poobedie na balkóne maľovala. A premaľovávala, lebo máločo sa mi páči hneď na prvú šupu. Nevadí, hlavné je, že teraz som už spokojná. Ateliér má bledé aj tmavé prevedenie, aby som si mohla vybrať také, čo najviac pasuje k danému jedlu. Bledé je natreté krásnou kriedovou farbou Rust Oleum, odtieň Hessen.

OBI milo prekvapilo týmito farbami »

Tmavý ateliér je zase natretý ebenovou lazúrou. Som dosť spokojná, taká jednoduchá vec, ale dosť vám to uľahčí život. Teda v prípade, že chcete fotiť jedlo, inak vám to život neuľahčí, iba vám to bude zaberať miesto.

čo som potrebovala

  • 3 drevené dosky
  • farby alebo lazúry podľa výberu
  • štetec
  • igelit na maľovanie
  • klince
  • kladivo

Jedna doska bude slúžiť ako podstava, okolo ktorej umiestnite bočné dosky zbité do tvaru L. Ich úlohou bude vytvorenie celistvého pozadia. Dosky jemne prešmirgľujeme a natrieme farbami, aké si vyberieme. Ideálne je zvoliť si bledú aj tmavú farbu či lazúru. Aby ale bledá nebola úplne bledá, ale pôsobila trochu rustikálne, aj pod ňu som dala jednu vrstvu tmavej lazúry. A kriedovú farbu som kde-tu nenaniesla, aby bolo lazúru vidno.

« cítiš tú rustikálnosť?

Necháme dobre preschnúť, minimálne 24 hodín a môžeme sa pustiť do fotenia. Ja som môj miniateliér hneď otestovala na fotenie tiramisu.

P.S. Z Aliexpressu som si objednala stojan na fotenie aj so svetelným kruhom. Už budem ozaj ako tie slávne foodbloggerky.

Klára