Jednoduchý spôsob, ako dodať jedlu nádych Francúzska, je spraviť si domácu husaciu paštétu. Recept je veľmi rýchly a urobiť paštétu, ktorá vás prekvapí svojou bohatou chuťou a podmanivou vôňou, zvládne naozaj každý. Doplňte ju o rôzne druhy vašich obľúbených syrov, červené hrozno a chýbať nesmie chrumkavá francúzska bageta. Husacia paštéta je ideálna na brunch, pri ktorom môžeme podávať kvalitné červené víno. Samozrejme francúzske!
prísady:
- 300 g husacích pečienok
- 2 pl olivového oleja
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 ml smotany na šľahanie
- 100 g masla
- 1 čl tymiánu
- čierne korenie
- soľ
postup:
Husacie pečienky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Na panvici zohrejeme olivový olej s plátkom masla. Pridáme najemno nakrájanú šalotku a pražíme na jemnom ohni, kým nezmäkne. Po zmäknutí zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka opekáme asi minútu. Teplotu opäť znížime a pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, korenie a tymián. Opekáme, kým cesnak nezmäkne. Ešte teplú zmes vložíme do mixéra, pridáme zvyšné maslo a dohladka rozmixujeme. Pridáme smotanu a soľ a opäť mixujeme. Hotovú paštétu dáme do pohárikov a necháme aspoň dve hodiny odpočívať.
Dobrú chuť!