Dnes som konečne dosiahla správne prepečenie steaku. Teda správne podľa nás. Aby nebol krvavý, ale uprostred predsa ružový a šťavnatý. Na dochutenie som použila len pár surovín, aby som nechala vyniknúť výbornú chuť mäska.
prísady:
- rib eye steak
- 50 g masla
- rozmarín
- citrónová šťava
- čierne korenie
- soľ
- olivový olej
postup:
Steak potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a necháme odpočívať.
rest in peace »
Môžeme si zatiaľ prichystať prílohu, ja som podávala zemiaky pečené na olivovom oleji. Rozohrejeme si liatinovú panvicu na vyššiu teplotu a sprudka na nej opražíme steaky z oboch strán. Potom plameň znížime, pridáme plátky masla a stonku rozmarínu a pomaly opekáme na miernom ohni približne 10 minút.
« škoda, že necítite tú vôňu
V polovici mäsko otočíme, aby bol rozmarín naspodku a steak tak lepšie nasal jeho arómu a narch opäť položíme plátok masla. Jemne pokropíme šťavou z citróna.
Ako som spomínala, takáto príprava vyhovuje nám, kto chce steak krvavý, tak ho sprudka opečie z každej strany po cca 3 minúty.
Dobrú chuť!