Vneste do svojho domova kúsok Talianska vďaka chutným a jednoduchým špagetám Carbonara. Originálnu taliansku receptúru som si dovolila doplniť baby špenátom, ktorý dodá špagetám nielen výbornú chuť, ale aj krásnu zelenú farbu. Veď posúďte sami.
prísady:
na dve porcie
- 250 g hrubých špagiet (napr. Barilla)
- 100 g pancetty alebo slaniny
- 3 vajcia
- 80 g Parmezánu
- 50 g baby špenátu
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
postup:
Špagety uvaríme v osolenej vode s kvapkou olivového oleja, kým nie sú al-dente – tak akurát. Kým sa varia, slaninku si nakrájame na kocky a opražíme na 1 pl olivového oleja. V miske rozmiešame 1 vajíčko a 2 žĺtky dohladka a pridáme Parmezán. Uvarené špagety scedíme, nepremývame studenou vodou. Pridáme ich k slaninke na panvici a za stáleho miešania vlejeme vajíčkovo-syrovú zmes. Na záver pridáme nahrubo nakrájaný baby špenát a okoreníme čiernym korením. Na tanieri ešte posypeme Parmezánom.
Dobrú chuť!