Zajtra je Veľkonočný pondelok a ja som sa konečne odhodlala pripraviť mamin povestný kukuricový šalát s tatárskou omáčkou. Bola to moja premiéra a skromne dúfam, že by ma zaň mamina pochválila. Podávať k nemu budem kuracie mini rezníky obaľované v ovsených vločkách. Nech už je zajtra!
prísady:
- 1 malá tatárska omáčka
- 1 malá konzerva kukurice
- 2 vajcia
- 80 g Eidamu (môže byť aj Gouda)
- 80 g suchej salámy
- 2 jablká
postup:
Ako prvé si dáme uvariť dve vajíčka natvrdo. Kukuricu necháme odkvapkať v cedníku, aby sa zbavila prebytočného nálevu. Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle a vytlačíme z nich čo najviac šťavy. Nechceme mať šalát vodnatý. Do misky dáme odkvapkanú kukuricu, nastrúhané jablká, salámu nakrájanú na tenké pásiky a uvarené vajíčka pretlačené cez sitko na zemiaky. Pridáme tatársku omáčku a dobre premiešame. Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhaný syr podľa chuti. Pridávame ho postupne, aby šalát nebol príliš hutný.
Tip: kukuricový šalát môžete podávať aj na raňajky, Vtedy ho doplňte o morčaciu šunku a chrumkavú francúzsku bagetu.
Dobrú chuť!