Dnes sme si konečne po dlhom čase dopriali skvelý nedeľný brunch. Okrem vajíčkovej nemohla chýbať táto výborná avokádová nátierka. Síce som ju jesť nemohla, avokádo mi totiž z nejakého dôvodu nerobí dobre, Milan si však na nej pochutnal aj za mňa. Veď ešte aby nie!
prísady:
- 1 zrelé avokádo
- 2 vajcia
- 2 väčšie strúčiky cesnaku
- 2 pl lyžice kyslej smotany
- šťava z 1/2 citróna
- soľ
- korenie
postup:
Avokádo si vydlabeme zo šupky. Ako nato už asi každý vie, ale tak istota je guľomet. Takže si prerežeme avokádo pozdĺžne na polovice. Jemne ich potočíme protie sebe a pekne sa oddelia. V jednej ale ostane kôstka. Do tej, ideálne do stredu, zasekneme nôž a ona sa dá potom pekne vybrať. Dužinu si nakrájame krížom na kocky tak, aby sme neprerezali šupku a kocky potom jednoducho vydlabeme lyžicou.
« toto nie je stred
Vydlabané avokádo v miske popučíme vidličkou alebo rozmixujeme ručným mixérom, ak ho chceme mať jemnejšie. Pridáme na kocky nakrájané vajíčka uvarené natvrdo a ostatné suroviny. Soľou a korením dochutíme podľa potreby. Potom už len odrežeme poriadny krajec poriadneho chleba a naň nátierku navrstvíme.
Tip: Pripravte avokádovú nátierku na lenivý nedeľný brunch, Tipy, ako ho pripraviť a čo servírovať, nájdete tu. Budete sa zalizovať!
Dobrú chuť!