kôprová omáčka

Kôprovú omáčku som naposledy jedla, myslím, na základnej škole a pri príprave som sa pristihla, že úplne neviem, ako má správne chutiť. Našťastie, všetko vyriešilo pridanie kôpru (nečakané), ktorý tam išiel až na samom konci. To ma zmiatlo no, chýbala mi tam jeho špecifická, jemne prenikavá chuť. Kôprovku som podávala s hovädzím vareným mäsom a domácou žemľovou knedľou. Ňom ňom.

dali by ste si? tak si spravte »

  • 500 ml mlieka
  • 1 šľahačková smotana
  • plátok masla
  • 1 citrón
  • 2 pl hladkej múky
  • kôpor
  • cukor
  • soľ

Maslo si rozpustíme v menšom hrnci, pridáme múku a pripravíme si zápražku. Tú zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridáme šľahačkovú smotanu a ešte raz necháme prejsť varom. Dochutíme šťavou z jedného citróna, soľou a cukrom, zložíme z platničky a pridáme kôpor. Hodí sa čerstvý, ale rovnako dobre poslúži aj sušený.

« rodinné foto s knedľami

Dobrú chuť!

Klára