Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo a podávala som lososa s opečenými zemiakovým plátkami a jednoduchým šalátom z baby špenátu. Obed ako lusk!
prísady:
na dve porcie
- 2 ks filé z lososa
- 50g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- 2 stonky čerstvého tymiánu
- čerstvo pomleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
postup:
Lososa umyjeme, jemne osolíme a pomaly restujeme na olivovom oleji na panvici z každej strany. Zatiaľ si pripravíme cesnakovo-citrónové maslo. Očistené strúčiky cesnaku pretlačíme do misky k zmäknutému maslu, pridáme citrónovú šťavu, lístky tymiánu, korenie a soľ. Dobre vymiešame. Maslo bude kvôli šťave z citróna trošku redšie. Tesne pred dokončením potrieme maslom vrch lososa a necháme rozpustiť. Podávame s opečenými zemiakovými plátkami a šalátom z baby špenátu.
Dobrú chuť!