Môj obľúbený steak s holandskou omáčkou dnes dostal veľkého konkurenta – steak s chilli-mätovým maslom. To bolo také dobré, že to neviem ani opísať. Správne pikantné, správne cesnakové a do toho jemný závan mäty. Kupujte steaky!
prísady:
- flank steak
- 20 g obyčajného masla
- 2 chilli papričky
- 1 stonka mäty
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 g Parmezánu
- soľ
- korenie
- olivový olej
postup:
Steak z oboch strán potrieme olivovým olejom, dobre osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu odpočívať, kým sa nám nerozpáli panvica.
kontrola kvality »
Za ten čas si pripravíme chilli-mätové maslo. Do misky dáme zmäknuté maslo, pridáme nadrobno nakrájané chilli papričky (ostrosť nechávam na každého chuti), cesnak, nasekanú mätu a nastrúhaný Parmezán. Dochutíme soľou a korením – s tými už opatrne, keďže nasolený a nakorenený je už samotný steak – a vymiešame.
« vy-mie-ša-me
Steak dáme na rozpálenú panvicu a pripravíme tak, ako ho máme radi. Ja skôr prepečený, ale nie úplne, v strede na mňa môže pozerať kúsok ružového mäska. Tesne pred dokončením navrch steaku natrieme pripravené chilli-mätové maslo a necháme rozpustiť. Podávame s domácimi americkými zemiakmi. V steaku je toľko vynikajúcich chutí, že už sa mi nežiadalo dopĺňať to ďalšími prílohami. Ale nejaký zelený šalátik tomu určite neublíži.
Dobrú chuť!