Ďalšie víkendové ráno a vy neviete, čo pripraviť na raňajky? Slaninový toast vás zachráni. Nepotrebujete naň veľa surovín, a predsa získate výnimočne chutné raňajky. Keďže surovín nie je veľa, musia byť naozaj kvalitné a čerstvé a netreba nimi šetriť.
prísady:
na dve porcie
- 4 krajce chleba
- 4 plátky slaniny
- 50 g obyčajného masla
- 100 g Parmezánu
- 4 cherry paradajky
- baby špenát
postup:
Chlieb si nasucho opečieme na panvici. Keď je pekne chrumkavý, na všetky 4 krajce dáme plátok masla a bohato posypeme Parmezánom. Dáme zapiecť do rúry na 200° na približne 5 minút. Kým sa chlebík bude zapekať, opražíme si na panvici plátky slaninky. Aby nebol toast veľmi mastný, nepridávame ku slaninke žiadny tuk. Na 2 zapečené krajce chleba poukladáme lístky baby špenátu, nakrájané cherry paradajky a navrch uložíme opečenú slaninku. Prikryjeme zvyšnými 2 krajcami, v strede prekrojíme a ihneď podávame. Toast je totiž najlepší ešte teplý.
Dobrú chuť!