nedeľný brunch
Dlhšie som sa chystala pripraviť nedeľný brunch a dnes sa mi to konečne podarilo. Podmienky boli ideálne, počasie také nijaké, že človeka nemrzí, keď nevystrčí… Čítať viac »nedeľný brunch
Brunch v našich zemepisných šírkach zatiaľ nie je taký známy. U nás doma, keď som ešte bývala s maminou, niečo také bolo nemysliteľné. Keby som bola veriaca, poviem aj hriech! Vstať o 10, či nebodaj o 11, vynechať raňajky, alebo ich spojiť rovno s obedom? A upratovať bude kto? Čo si tu na ozdobu? Takto nejako by to bolo, keby som mame navrhla, aby sme si v sobotu spravili brunch.
Už teda asi tušíte, čo to ten brunch je. Spojenie raňajok – breakfast a obeda – lunch. Jedlo, ktoré naň pripravujeme, si berie inšpiráciu z oboch “svetov”, a preto sa na jednom tanieri môže naraz ocitnúť avokádový toast s pečenými baby zemiakmi a grilovanými šampiňónmi. A chutí to úplne skvelo. Už ste skúšali?
Dlhšie som sa chystala pripraviť nedeľný brunch a dnes sa mi to konečne podarilo. Podmienky boli ideálne, počasie také nijaké, že človeka nemrzí, keď nevystrčí… Čítať viac »nedeľný brunch
Dnes sme si konečne po dlhom čase dopriali skvelý nedeľný brunch. Okrem vajíčkovej nemohla chýbať táto výborná avokádová nátierka. Síce som ju jesť nemohla, avokádo… Čítať viac »avokádová nátierka
Táto skvelá a rýchla vajíčková nátierka bola spolu s avokádovou súčasťou dnešného nedeľného brunchu. Keďže avokádo nemôžem (smútok), pripravila som si túto chutnú alternatívu. Ale… Čítať viac »vajíčková nátierka
Jednoduchý spôsob, ako dodať jedlu nádych Francúzska, je spraviť si domácu husaciu paštétu. Recept je veľmi rýchly a urobiť paštétu, ktorá vás prekvapí svojou bohatou… Čítať viac »husacia paštéta