losos s cesnakovo-citrónovým maslom
Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo… Čítať viac »losos s cesnakovo-citrónovým maslom
Počas pracovného týždňa sa väčšina z nás stravuje v reštauráciách alebo si obed pre nedostatok času objednáva. Ja nie som výnimka, a preto si cez víkend rada doprajem niečo výnimočné. Neznamená to však, že trávim celý víkend v kuchyni. Som zástancom rýchlo pripraveného jedla, ale rýchlosť mu nesmie ubrať na chuti.
V upršanom či chladnom počasí sa však rada zatvorím do teplej a prevoňanej kuchyne a navarím napríklad klasickú českú sviečkovú s domácou knedľou. Za ten pocit po prvom súste ten čas “zabitý” v kuchyni naozaj stojí.
Keď niekedy neviem, čo navariť, losos býva taká poistka. Fancy jedlo, ktoré dobre chutí a navyše je zdravé. Vymyslela som si toto parádne cesnakovo-citrónové maslo… Čítať viac »losos s cesnakovo-citrónovým maslom
Dnes som konečne dosiahla správne prepečenie steaku. Teda správne podľa nás. Aby nebol krvavý, ale uprostred predsa ružový a šťavnatý. Na dochutenie som použila len… Čítať viac »steak na rozmaríne
Ďalšia sobota, ktorá sa nesie v znamení jedál môjho detstva. Domáce rezance s tvarohom boli jedny z mojich najobľúbenejších jedál, čo sa dodnes nezmenilo. Nerobila… Čítať viac »domáce rezance s tvarohom
V utorok som sa rozhodla upiecť nedeľnú klasiku (noačo), pečené kura so žemľovou plnkou. Takto pripravenú kurčačinu (ako hovoria v jednom nemenovanom mestečku) som nejedla… Čítať viac »pečené kura so žemľovou plnkou
Keď som bola malá, nebola sobota bez múčneho jedla. Jedným z mojich obľúbených jedál boli pirohy so slivkovým lekvárom. Pokiaľ trafíte správnu konzistenciu cesta, je… Čítať viac »pirohy so slivkovým lekvárom
Obľúbený slovenský streetfood – langoše – som sa chystala spraviť na obed. Všetky prísady nachystané, okrem takej drobnosti, mlieka. Zistila som to príliš neskoro, a… Čítať viac »langoše
Kôprovú omáčku som naposledy jedla, myslím, na základnej škole a pri príprave som sa pristihla, že úplne neviem, ako má správne chutiť. Našťastie, všetko vyriešilo… Čítať viac »kôprová omáčka
Toto je asi moje najobľúbenejšie rizoto. V obľúbenosti víťazí aj u Milana. Recept mám od mojej najlepšej kamky Adi a úprimne, iné ani nerobievam (minulotýždňové… Čítať viac »cuketovo-šampiňónové rizoto
Mávate také dni, keď by ste zjedli niečo ohromne chutné, ale ani náhodou nechcete hodiny postávať pri platničke? Mňa vtedy zachránia špagety so šampiňónmi. Sú… Čítať viac »špagety so šampiňónmi
Nechcem nič, ale túto panvičku by ste mali skúsiť. Príprava je strašne jednoduchá, všetky suroviny doslova nahádžete na liatinovú panvicu a pečiete necelé 2 hodinky.… Čítať viac »panvička ňom ňom