čokoládová roláda

cokoladova-rolada

Hoci pečenie nepatrí medzi moje najsilnejšie stránky, skúsila som dnes upiecť čokoládovú roládu s tvarohom. Súdiac podľa toho, ako sa po nej zaprášilo, si však môžem spokojne povedať, že sa vydarila. Moja čokoládová roláda je bez múky a cesto je tak ľahučké ako vánok. Spolu so sladkým tvarohom, malinami a čučoriedkami sa vám bude rozplývať na jazyku.

  • 6 vajec
  • 200 g hnedého cukru
  • 60 g kakaa
  • 250 g tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové cukry
  • ovocie podľa chuti

Do dvoch misiek si oddelíme žĺtka od bielok. Dávame pozor, aby nám do bielok neprenikol ani kúsok žĺtka, sneh by sa nám nepodarilo vyšľahať. Žĺtka vymiešame so 100 g cukru dopenista.

ozaj nádhera »

K bielkam pridáme zvyšný cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Ten bude mať vďaka hnedému cukru krásnu kapučínovú farbu. Sneh som šľahala ručne metličkou, nakoľko v priateľovej domácnosti absentuje metličkový mixér. Pri jeho šľahaní sme sa prestriedali a nakoniec to nebolo ani také prácne. Hotový sneh postupne pridávame spolu s kakaom k žĺtkom. Jemne premiešavame, aby nám nepadol.

« takto drží správne vyšľahaný sneh

Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a vložíme do rúry vyhriatej na 220°. Pečieme krátko, maximálne 7 minút. Hotovosť cesta odskúšame špáradlom. Upečené cesto preložíme na čistú utierku, odstránime papier na pečenie a zrolujeme do utierky, v ktorej ho necháme vychladnúť,

Za ten čas si pripravíme krém. Šľahačku vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom dotuha. Pridáme tvaroh a druhý vanilkový cukor.

Vychladnuté cesto opatrne rozbalíme, natrieme tvarohovým krémom a poukladáme ovocie. Ja som zvolila kombináciu malín a čučoriedok, ale môžete použiť, aké je vám pochuti. Roládu opäť zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky aspoň na hodinu. Podávame so šľahačkou a posypanú práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Klára